Sider

mandag den 20. december 2010

Bornholms måger

Sands. Østersøsildemåge (1k), Boderne 16/10 2010.
Efterårsferien i år blev tilbragt på Bornholm. Det blev et dejligt gensyn med klippeøen og ligesom på felttræffene 2001-2002, kunne man finde en del især Kaspiske Måger, men også lidt Middelhavssølvmåger og en del Sildemåger, hvoraf flere har drejet sig om Østersøsildemåger p.g.a. lyst indtryk, mindre- og slanke proportioner.
Jeg synes altid det er fedt at finde især Kaspiske Måger. Det skider jeg på. Heroppe i Thy er de sjældne og en Bornholmstur giver en rig mulighed for at studere arten, som ikke er særlig svær at bestemme mellem vores hjemlige arter.


1k Kaspisk Måge, Dueodde, 17. oktober 2010.

Ialt blev det i løbet af uge 42 til flg. observationer:
Boderne 16/10: Kaspisk Måge 2 ad. + 1 1k samt Sildemåge 1 1k (sands. fuscus).
Dueodde 17/10: Kaspisk Måge 4 ad. + 1 2k + 4 1k.
Snogebæk 18/10: Kaspisk Måge 4 ad. + 1 3k + 1 2k + 2 1k samt Sildemåge 1 2k + 1 1k (sands. fuscus).
Christiansø 19/10: Kaspisk Måge 4 ad. + 1 2k + 8 1k, Middelhavssølvmåge 2 1k samt Sildemåge 3 1k.
Svaneke Fyr 21/10: Kaspisk Måge 1 ad.
Snogebæk 22/10: Kaspisk Måge 1 1k samt Middelhavssølvmåge 1 1k.
Neksø Havn 22/10: Kaspisk Måge 1 ad. + 2 1k samt Sildemåge 1 2k + 2 1k.
Marker nær Snogebæk 22/10: Kaspisk Måge 1 ad. + 1 1k.

1k Kaspisk Måge, Neksø Havn, 22. oktober 2010.


1k Kaspisk Måge, marker nær Snogebæk, 22. oktober 2010.


Blodrød is

Jeg var forleden ude på spidsen af Holmkær og fotograferede dette specielle fænomen, hvor blodrødt tang er skruet op sammen med isen og skaber disse dramatiske billeder.
Jeg synes billederne giver associationer til sældrab, slagtninger og sågar en moderkage! Døm selv.
Fuglene er nu klumpet sammen i vågerne på fjorden og herude lå bl.a. 1380 Hvinænder og en spættet sæl altimens en enlig snespurv fløj over...










onsdag den 15. december 2010

Ilder pp.


Som det kan læses på www.vejlerne.dk så Jørgen Peter Kjeldsen for et par dage siden en meget tillidsfuld Ilder langs Øster Landkanal, i reservatet Vejlerne.
Igår valgte jeg at prøve at opsøge denne i håbet om gode billeder. Det lykkedes mod forventning fint og den passerede mig på et tidspunkt på under 3 meters afstand.
I sandhed et smukt mårdyr.
Måske samme dyr som jeg så i starten af året som var tilsvarende tillidsfuldt.
Derudover meget fugletomt, dog sås 2 skægmejser i Han Vejle. En art vi er noget spændte på om, hvor vidt de overlever denne vinter.




tirsdag den 14. december 2010

Kongeørn i Ulvedybet m.m.



I forbindelse med vores årlige julefrokost hos Peter Maurus gik turen bl.a. til Hirtshals. Her besøgte vi bl.a. toplærkerne som folk vist har fedtet lidt rundt med og diskuteret hvor mange der egentlig var.
Nogle er vist endda også blevet fejlbestemt til Hedelærker, men fejl er tilladt og vi var naturligvis nysgerrige efter at se hvor mange vi kunne skrabe sammen. Området ved rådhuset var forladt, men i nærheden af banegården var der et græsareal, hvor hele 5 rendte rundt sammen. Fedt.

Julefrokosten var som vanligt hyggeligt og bragte os via billeder til bl.a. Thailand, Ghana, USA, Grønland etc., ligesom Peters mad igen var i særklasse; bl.a. med en vellykket kombination af elefantbajer og røget ål...

Dagen efter trillede jeg langsomt hjemad over Gjølvej og frem foran mig bemærker jeg en gruppe kragefugle der er efter noget større. Jeg smider bilen ind til siden og kan konstatere at det er en smuk 1k Kongeørn! En temmelig heftig art for Ulvedybet!

Tid til måger




Det er vinter og efterårslusk og gennemtjek - og optælling af vandfugle er nu erstattet med havneture. I Hanstholm Havn kan man i øjeblikket opleve en fin Gråmåge (1k) samt en Kaspisk Måge (1k). Især sidstnævnte er meget sjælden i området og blot min ca. femte for området.