onsdag den 28. november 2012

Dværgcanadagås m.m.

Tog ud i den stille, regnfulde morgen for at nyde Vejlerne. Egentlig var det tanken at prøve at finde den rødhalsede gås som sås for nylig i en stor bramgåseflok øst for Vejlerne og strategien var at prøve at gennemsøge flokkene inden de fløj ud fra overnatning. Bygholm Vejle modtager overnattende gæs fra et stort opland og er et flot skue som skal anbefales varmt at tage ud at opleve på ved indflyvning og ved udflyvning.
Bramgæssene var repræsenteret flot og med et par store flokke tæt på dæmningen. Gennemsøgningen kunne heldigvis foregå grundigt da både lys og observationsforhold var optimale.
Der var ikke noget der tydede på at den rødhalsede var til stede, men til gengæld fandt jeg en meget fin dværgcanadagås. Den havde ikke ringe på benene og kropsfarven virkede meget gråbrun, men når den sås direkte forfra var brystfarven varmt kastaniebrun i indtrykket. Overgangen fra hals til bryst virkede ret diffus, set fra siden, men mere tydelig forfra og der var helt sikkert ikke en hvid stribe ved overgangen.
Find Holger... taget med ISO2400 på grund af det lave morgenlys...

I sandhed en dværg-canadagås.


 
Bygholm Vejle var derudover også meget underholdende med mængder af svømmeænder (5030 krikænder, 240 skeænder, 60 spidsænder og 740 pibeænder), hele 4 vandrefalke, hvoraf de to, en adult og en 1K, slåssede i luften. Blandt gæssene også to tundrasædgæs og slutteligt en fed stor tornskade i Han Vejle.

 Aggressiv akrobatik.
 Ingen kommentarer:

Send en kommentar