lørdag den 22. februar 2014

Grønlandsk Blisgås

Der er mange fugle i Vejlerne nu og det er en fornøjelse at køre rundt til de forskellige lokaliteter og tjekke mængderne igennem.
Igår fandt jeg en grønlandsk blisgås i en større flok blandede gæs.
Lokaliteten hedder Læsvig og ligger på strækningen mellem Østerild og Vesløs. Jeg har vedhæftet et kort, hvor marken er markeret.
Indtil forrige år havde der været en længere pause, hvor grønlandsk blisgås ikke blev set regelmæssigt, men fra foråret 2012 er der set flere fugle, både i Vadehavet, på Vestkysten, i Thy, Han Herred, Vendsyssel og på Langeland.
Hvor mange individer det drejer sig om i vores del af landet er svært at sige, men et kendetegn ved denne fugl var at den ikke havde så dominerende bugstriber som man ellers ser på mange individer.
Bemærk på billederne, størrelsen, den mørkere grundfarve, de smallere bræmmer på rygfjerene og det orangefarvede næb.
Der er ingen som sætter spørgsmålstegn ved spontanitet af grønlandsk blisgås. Sandsynligvis også fordi den næppe findes i fangenskab (?). Imidlertid kommer den fra et område (Grønland, sjovt nok...), hvor en art som snegås (og i øvrigt også Canadagås) breder sig. Jeg anser det bestemt ikke som usansynligt at snegås optræder spontant herhjemme og mener at den ville klæde vores A-liste.
Grønlandsk blisgås med blisgås, til venstre i billedet.
Samme billede, yderligere croppet.

Læsvig, med gul markering, hvor den grønlandske blisgås var.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar