onsdag den 12. november 2014

Totaltælling i Vejlerne

De sidste par dage har stået på totaltælling i Vejlerne. Det blev endnu en god en af slagsen med store mængder, og det var fedt at se Bygholmengen vise sig fra sin gode side, nu hvor vandet er vendt tilbage.
Det samme gør sig gældende i de Vestlige Vejler, hvor engene er våde og sjappede, eller ligefrem oversvømmede visse steder.
Gæs over Kraptårnet.
Mængderne udgøres af ænder, gæs, viber og hjejler, men selv mere fåtallige arter optrådte med bemærkelsesværdige tal. Således var det ret imponerende at scanne Bygholmengen og se hele seks havørne sidde spredt ud over engen! I alt blev det til 9 havørne fordelt over hele reservatet.

Havørnene satte et vist præg på områderne. 6 individer sås alene på Bygholmengen, måske derfor jeg ikke så en eneste vandrefalk?
10 nordiske lappedykkere overraskede i Selbjerg Vejle, men lokaliteten er ved at udvikle sig til at være tilbagevendende for arten idet store antal (op til 12) har optrådt her i 2012 og 2013, netop på novembertotalen.
At der er mange krikænder (15.760) og pibeænder (2855) kan man forvente, men skeand overraskede med hele 807 ex. og knarand ligeså med 494 (næststørste notering i Vejlerne).
De store hjejleflokke lokker i øjeblikket en del folk til Vejlerne, men det ser også fedt ud, når de store flokke letter, og flyver rundt mellem hinanden. I alt 15.130 blev talt, heraf 14.700 på Bygholmengen. Viberne optræder også i store flokke, og er lige så flotte, 3580 ex. blev det til, hvoraf de største flokke kan opleves omkring Veslø - og Arup Vejle samt ved Krapdiget.
Derudover bl.a. en stationær sølvhejre (Krapdiget), 27 bjergpibere, 14 blå kærhøge og 1 rørhøg.
Bjergpiber.

Storartet solnedgang ved Tømmerby igår aftes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar