onsdag den 11. marts 2015

Gode dage i Vejlerne

Foråret er for alvor igang og stemningen forstærkes blot af det flotte solskin, lune temperaturer og ankomst af stadigt flere fugle. Bygholmengen summede idag af liv, hvor pæne mængder af svømmeænder dominerede de store vandfyldte felter på Østengen samt ved Krapdiget. To vandrefalke fik regelmæssigt de store vibe- og hjejleflokke på vingerne og blandt dem tillige årets første 13 store kobbersnepper. Ved Krapdiget sad en adult havørn og på de lavtgræssede fugtige engstykker på østengen rastede hele 124 skærpibere i blandede dragter, blandt andet flere rosabrystede i sommerdragt. Hvad der var yderligere fedt var at der rastede 2 sølvhejrer syd for Krapdiget og længere syd på engen tillige 8 skestorke.
Der er med andre ord meget at se på i øjeblikket og svømmeandemængderne indbyder til yderligere tjek de kommende dage efter amerikanske indslag.
I løbet af ugen har der også været rødhalset gås i området, særligt langs Højstrupvej mellem Skårup og Lynge.
Alt i alt altså en række fine dage heroppe.
De to sølvhejrer fra idag på Bygholmengen.
Foråret kribler frem i sollyset, hugorm Skårup Odde.
Den rødhalsede gås, Skårup den 9. marts.
Forleden var jeg med John Kyed i Hirtshals i håbet om at se Kumliens Mågen som var set i dagene forinden, desværre uden held. Til gengæld sad toplærken og sang fint på et tag i byen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar