søndag den 14. september 2014

Middelhavssølvmåge

Middelhavssølvmåge har været en notorisk svær art at finde heroppe i det nordvestlige hjørne. En del af dem som gennem tiden er blevet claimet er måske endda fejlbestemte individer af gulbenede sølvmåger som der til gengæld optræder en del af.
Jeg blev derfor glad for at finde dette individ idag på havnen efter en lidt tynd luskerunde i fyrhaverne som ikke rigtig gav noget. 2 grå fluesnappere, 3 rødstjerter og små 20 gransangere var det mest bemærkelsesværdige.
Mågen stod ud fra mængden på grund af de reelt gule ben og den mere mættede grå overside, hvorfor jeg opsøgte den og efter et stykke tid kunne dokumentere vingetegningen på grund af (en anden) nærgående bil...
Middelhavssølvmåge adult, Hanstholm Havn. Bemærk reelt gule ben, mættet grå overside samt rød øjenring og stor rød gonysplet (der ikke "bløder" op på overnæbbet).
Bemærk at p10 og p9 kun er på vej til at vokse ud samt at der er et markant sort bånd på p5 samt at der endda er lidt sort på p4.
Der er tale om et nyt individ i forhold til fuglen som John Kyed har set ved flere tilfælde i august, da den havde lidt mørke pletter i de små dækfjer og dermed var immature.

De sorthovedede måger imponerede i havnen idet hele 6 1K kunne ses samtidigt  og sammen i havnen.
1K sorthovedet måge.
Fem af de seks 1K sorthovedede måger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar