mandag den 5. marts 2012

The kumliens gull experience tour

Denne weekend satte et hold jyder (Søren Krigsoffersen, Hulrune, Martin Lund, Peter Maura og u.t.) et hold sjællændere (Rasmus "Tage fra Brovst" Strack, Moko, Søren Haaning og ABKuhls) stævne. Et af målene var at se så mange hvide måger som muligt og ellers gennemtjekke kystlokaliteterne meget grundigt.
Flere steder delte vi os så vi kørte forskellige steder hen og således fik tjekket en lang række mindre lokalieteter.
Kombinationen af østenvind og havnemåger, viste sig at være langt fra optimal og bl.a. i Hanstholm og Hvide Sande sås mågerne langt fra optimalt af alle. Det skortede dog ikke på hvide måger og sammenlagt blev det i løbet af weekenden til ialt 12 Hvidvingede Måger (5 i Hanstholm, 1 i Thyborøn, 1 på Harboøre Tange, 4 i Hvide Sande og 1 ved Sneum) og 5 Gråmåger (1 i Thyborøn og 4 i Hvide Sande). Ingen af de sete fugle var nye og flere af de hvidvingede viste Kumliens karakterer. Flere ting var interessante; f.eks. så vi i Hanstholm fuglen som jeg på denne side har kaldt for Brunos måge. Den var blevet tydeligt bleget og fremstod ikke nær så kontrastfuld som tidligere på året. Præcist det samme gjaldt 3K fuglen i Thyborøn. Desuden var det påfaldende at kun 3K fuglen i Hvide Sande viste svage tegn på kumlieni, mens alle øvrige tre fugle (alle 4K+) tilsyneladende var typiske glaucoides, både hvad angår tegninger og jizz.Alle tre billeder viser Brunos Måge (på sidste billede i selskab med en 3K som faktisk har minimale mørke tegninger i P10 og P9, men som ikke kan ses på dette billede). Brunos Måge fremstår nu mere bleget og knap så kontrastfuld som tidligere på året.Alle tre billeder viser samme 3K fugl fra Thyborøn. I forhold til januar, hvor jeg fandt fuglen, er den nu mere bleget.


3K fuglen fra Hvide Sande. Bemærk at der er mørke tegninger, yderst i håndsvingfjerene. Bemærk desuden de kraftige proportioner.

Der var pænt med gåseflokke langs kysten og ved Vest Stadil Fjord fandt lokale Karl Erik Kristensen en flot rødhalset gås, som vi alle fik set udmærket.

KEKs Rødhalsede Gås. 

Ellers gav turen bl.a. forårsfugle som to Sildemåger (Hjardemål og Fovrfeltbækkens udløb), en del Store Præstekraver, Munk og Sortstrubet Bynkefugl (Blåvand), ialt 5 trækkende Traner (Thyborøn og Harboøre), Sorthovedet Måge (Sneum) og derudover bl.a. 2 Havørne (Agger og Sneum), mange Blisgæs, 4 Nilgæs (Ørum Sø og Sneum) og meget andet.

Havørn, Agger Tange.The Team. Fra venstre Krigsoffersen, Hulrune, Martin, ABKuhls, Maura, Tage fra Brovst og Søren. MOKO har kaffekrise i bilen.

Tage fra Brovst hygger sig...

1 kommentar:

  1. Der var også en Sildemåge ved Blåvand...
    Og hvorfor skal MLu ikke tildeles noget øgenavn?

    SvarSlet