2K hvidvinget måge, samme kommentar som ovenfor.
2K hvidvinget måge, ensartet vingetegning uden afstikkende distinkte mørke tegninger i yderfaner eller spidser.
2K hvidvinget måge. Nogle vil måske argumentere for at dette kunne være en Kumliens Måge, på grund af en lidt afstikkende mørk tegning nær spidsen af 3. håndsvingfjer. Problemet er bare at man ser tilsvarende tegninger på mange 2K gråmåger. Nærstuderer man tegningerne (se også billedet herunder) er de heller ikke meget distinkte, snarere lidt smudsige eller beskidte at se på. Hånden virker trods alt som det lyseste i vingen.
Samme fugl som ovenfor. Bemærk en "beskidt" tegning snarere end en distinkt tegning.
2K hvidvinget måge. Bemærk håndsvingfjerene og sammenlign med gråmågerne øverst i indlægget.
2K formentlig hvidvinget måge.Imidlertid virker hånden afstikkende mørk yderst og at udelukke kumliens 100% er umuligt. De mørke tegninger måtte gerne have været mere distinkte efter min mening. Bemærk udover håndsvingfjerene også den meget mørke hale. Karakteren er imidlertid svær at bruge på immature fugle, men et så massivt halebånd næppe vil sidde på en 1. vinter fugl.
2K hvidvinget måge. Gråbrune kerner i håndsvingfjerene uden distinkte mørke tegninger i yderfanerne. Sammenlign med de danske fugle.
2K hvidvinget måge. Samme fugl som ovenfor.
3K hvidvinget måge. Også i denne alder ses svage mørke tegninger i håndsvingfjerene, hvilket åbenbart er helt normalt hos hvidvinget - og gråmåge. Sammenlign med de danske fugle.
Samme fugl og bemærkning som ovenfor.
3K hvidvinget måge. Samme fugl som ovenfor. Sammenlign med de danske fugle.
2K hvidvinget måge. Bemærk de smalle streger langs skaftet i de yderste håndsvingfjer. Det var en karakter der blev set på flere af de danske fugle, men som åbenbart er fuldt ud muligt hos almindelige hvidvingede måger.
2K hvidvinget måge, samme individ som ovenfor. Bemærk hvorledes de yderste håndsvinfjer danner kontrast til lysere indre.
2K hvidvinget måge. Et lysere individ, men bemærk at kernerne i de yderste håndsvinfjer danner en kontrast 5. yderste håndsvingfjer samt de bedskidte mørke tegninger i de inderste. På mange individer (mørkere typer?) ser man disse beskidte tegninger i de yderste også (som dokumenteret ovenfor).
Adult og 2K hvidvinget måge. Bemærk de kontrasterende håndsvingfjer. Præcis som vi oplevede det på flere fugle i Danmark. og som man ser det hos gråmåge.
2 2K hvidvingede måger. Den nederste er samme fugl som den på billedet ovenfor.. Bemærk håndsvingfjerenes tegning, bl.a. med det beskidte look.
Adulte og 2K (i midten) hvidvingede måger. Bemærk de kontrasterende håndsvingfjer.
2K hvidvinget måge (samme som på billedet ovenfor), De mørke kerner i håndsvingfjerene er åbenbart typiske på hvidvingede måger i immature dragter.
3 2K hvidvingede måger blandt adulte. Bemærk at de mørke tegninger i håndsvingfjerene ses hos alle tre individer og at de bedst kan beskrives som smudsige eller beskidte frem for distinkte.
2K hvidvinget måge (nr. 2 fra højre). Bemærk de kontrasterende mørke tegninger i håndsvingfjerene og at karakteren også ses på gråmåge til højre med samme alder.
Hvidvingede måger. Bemærk størrelsforskellene.
2K hvidvinget måge, bemærk tegningerne i de yderste håndsvingfjer og sammenlign bl.a. med gråmåge ovenfor.
3K hvidvinget måge. Bemærk de mørke tegninger i de yderste håndsvingfjer. En karakter jeg ikke mente var mulig hos hvidvinget måge dengang invasionen stod på i 2012, men som har vist sig er fuldstændigt normalt hos immature hvidvingede måger. Karakteren svarer meget til hvad de danske fugle fremviste.
2K og 3K hvidvinget måge. Bemærk de mørke kerner i de yderste håndsvingfjer. En typisk karakter hos immature aldrene.
2K, kumliens måge (til venstre). Bemærk sortbrune håndsvingfjer.
2K kumliens måge (til venstre). Bemærk distinkte sortbrune tegninger som inkluderer yderfane og tillige distinkt runder fjerspidserne som en krog.
For pædagogikkens og fuldstændighedens skyld viser jeg ogå nogle eksempler på de danske fugle som under invasionen i 2012 blev bestemt til kumliens måger baseret på mørke tegninger i hånden. Fuglene som jeg ovenfor har præsenteret fra grønland repræsenterer efterårsfugle. Det vil sige at 2K fuglene dragtmæssigt svarer til 3K fuglene fra Danmark, ligesom 3K fuglene fra Grønland svarer til 4K fuglene fra Danmark. Det er af den simple grund at de danske fugle blev set efter nytår og dermed skifter aldersbetegnelse.
4K hvidvinget måge, Hanstholm. Denne fugl var den første under invasionen og blev bestemt af bl.a. mig til kumliens måge på grund af kontrasten i håndsvingfjerene.. Sammenlign med de grønlandske 3K ovenfor. Der er tale om en typisk immature hvidvinget måge.
Samme fugl. Bemærk at det er kernerne i svingfjersspidserne som er mørke. Der er ingen distinkte mørke sortagtige tegninger i yderfanerne.
3K hvidvinget måge, Hanstholm. Tegningerne i de yderste håndsvingfjer danner kontrast, men hvad jeg førhen troede var en valid karakter for kumliens viser sig nu at være typisk for hvidvinget...
3K hvidvinget måge, Hanstholm. Bemærk tegningerne i hånden som ikke inkluderer distinkte mørke tegninger i yderfanerne, men derimod fremviser typisk tegning for immature hvidvinget måge.
4K hvidvinget måge, Hanstholm. Bemærk at de mørke tegninger i håndsvingfjerene ikke er distinkte, men mere smudsige eller beskidte og dermed typisk for immature hvidvinget måge.
3K hvidvinget måge, Thyborøn. De mørke tegninger er koncentreret omkring skafterne og selve tegningen er ikke distinkt, snarere diffus.
Samme fugl som ovenfor. Sammenlign vingetegning med de grønlandske fugle.
Kumliens måge, formentlig 3K, Hirtshals. Denne fugl er muligvis den eneste der holder som sikker bestemmelse til kumliens måge fra invasionen 2012? Håndsvingfjerene virker mørkere, inklusiv yderfaner, men det er en god ide (læs:must!) at se den i flugt. Se herunder.
Samme fugl som ovenfor. Bemærk kontrastrig hånd med mørke yderfaner og spidser på p10-p6. Bemærk desuden det distinkte hvide spejl eller vindue på p10, hvilket ses hos kumliens måge og ikke hos hvidvinget måge.