lørdag den 24. marts 2012

På museet...

I yderst behageligt selskab med Henrik Knudsen, Peter H. Kristensen og Søren Kristoffersen rykkede vi i onsdags til Zoologisk Museum i København. Søren lossede vi først af i Frederiksværk, hvor mine forældre skulle fungere som støttepædagoger. Han ville nemlig have spurveugle og dedikerede dagen fuldt ud til denne.
Vi andre fortsatte til museet, hvor vi havde fået lov til at besøge skindsamlingen. Grunden var at vi skulle studere samlingens hvidvingede måger til brug i en kommende ID-artikel til DOFs satsning "Pandion". Udseendet på hvidvinget måge har i høj grad manglet i denne vinters debat om kumliens måger og eftersom museet huser et stort antal hvidvingede måger fra Grønland i alle aldersgrupper var et besøg oplagt for at blive klogere. Vi gik ikke skuffede derfra, men jeg vil naturligvis ikke skrive noget om hvad vi fandt ud af før artiklen udkommer engang efter påske.
Begejstrede gull-heads!
Klar kumliens!

Vi fandt bl.a. denne svagt markerede kumliens blandt de hvidvingede måger.

Efter et pit-stop i Frederiksværk, drog vi alle afsted til Ullerup Skov. Søren og min familie havde ikke haft held, hele dagen, til at finde spurveugle, men vi besluttede os for at give den en aftenchance og takket være Michael Trasborgs skarpe øjne fik vi den, siddende flot i det lave aftenlys. Kanonoplevelse at runde dagen af med...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar