lørdag den 21. februar 2015

Vinteren er på retur

Heldigvis tænker mange sikkert, i al fald jeg. Vinteren har dog været god ved os, hvor kun få kuldeperioder har nået at sætte et vist præg. To gange er Vejlernes enge og mindre vandflader frosset til i løbet af vinterperioden, det er alt, men på mange ledder også nok til at sende mange fugle sydpå og væk.
Hvor december og januartotalerne var kendetegnet ved store fuglemængder, var februartotalen forleden en lidt halvtam affære. Det skyldes også at vejrliget har givet mulighed for at der er blevet lukket meget vand ud af Vejlernes vandsystemer, bl.a. i et stort omgang fra Bygholmengen, hvor fuglemængderne svarede igen med blot 723 svømmeænder på totaltællingen! Ærgerligt.
Forårstegnene var imidlertid ikke til at tage fejl af med 5 forskellige paukende rørdrummer, flere overflyvende sanglærker og en syngende.
Den første paukende rørdrum i Vejlerne, i år, blev hørt 31. januar.
Selvfølgelig er der mange gæs i området og jeg fik da også tjekket langt de fleste, men bestemt ikke alle. De to snegæs som var i området i begyndelsen af februar var ikke at se, men det blev til gengæld til 5 forskellige tundrasædgæs, hvoraf en var mærket med gul ring: Z77. Det er første gang jeg har aflæst tundrasædgås. Ialt blev det til 7900 bramgæs (hvem finder først den rødhalsede?), 7212 kortnæbbede gæs, 2049 grågæs samt 141 blisgæs. Slutteligt ialt 3 havørne og 4 vandrefalke.

Herunder lidt billeder fra især begyndelsen af februar, den sidste del af vinterperioden for nu.

2K Gråmåge, Thyborøn Havn, 3. februar.
Vandrefalk, Agger Tange, 3. februar.
Odder, Ove Sø, 3. februar.
2K hvidvinget måge, Hanstholm Havn, 3. februar.
Vintertraner, Hjardemål Klit, 5. februar.
Skovsædgæs, Hjardemål, 5. februar.
Sortstrubet bynkefugl, Hanstholm, 6. februar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar