søndag den 13. november 2011

Julefrokost på vestkysten

Vi, Peter H. Kristensen, Søren Kristoffersen, Kenneth Bach Christensen, Carsten Krog Pedersen og undertegnede, satte denne weekend hinanden stævne på den jyske vestkyst. Vores traditionelle julefrokost var i år rykket til november med fast beslutsomhed efter at give vestkysten bank for til slut at mødes ved Ole Amstrup, hvor også Henrik Knudsen dukkede op som guest star.
Turen nedad kysten lørdag gav ikke det store. De bedste fugle var et par sortstrubede bynkefugle ved Stenbjerg, en sen 1K skestork, havørn (imm), sølvhejre, lapværling og 2 søkonger på Agger Tange.... - og derefter ikke så meget på trods af lusk i Vorupør, på Harboøre Tange, Thorsminde (en almindelig stenpikker) samt ved Nørre Lyngvig.


Søkonge ved den lange mole på Agger Tange.
 I Oles hus gik vi i lag med lækker mad, øl og hjemmelavet snaps og indtil et stykke ud på natten blev vi underholdt af billeder fra Oregon, USA - Lapland - Arktis - Nicaragua samt Costa Rica.


Den skaldede kok kom forbi og lavede gourmetmad.
 Idag valgte vi så at køre direkte til Agger Tange, hvor det væltede med fugle, men som vi ikke fik chekket tilfredsstillende igår. Både på selve Tangen og i Krik Vig var der imponerende mængder af fugle. De bedste var 1 sølvhejre, 7 bjergpibere, 1 islandsk stor kobbersneppe, 2 imm. havørne, 462 pibesvaner og 20.000 hjejler!


20.000 hjejler rastede på Agger Tange og i Krik Vig.
 Vi sluttede af med at besøge ørkenstenpikkeren i Hanstholm. Meget tyder på at det er en anden fugl end den tidligere fotograferede. Det skyldes at der tilsyneladende er forskel i vingetegningen og hovedtegningen og så snakkede vi om at denne virker mere varm i farve-helhedsindtrykket. Det er imidlertid pissesvært og måske dukker der nyt op når gamle og nye billeder sættes op mod hinanden?


Ørkenpikkeren i Hanstholm, måske nr. 2?

Asfaltluskerne, the talking heads.


HA-birder.


To fyrtårne fra Thy - Jydekrogen og Hanstholm Fyr.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar