onsdag den 23. januar 2013

De dybfrosne Vejler...

....giver alligevel udmærkede vinteroplevelser.
Igår var jeg rundt over det hele og nyde de flotte vinterlandskaber, men heldigvis var der også en del gode fugle og oplevelser derude. Lønnerup Fjord bliver jo holdt igang ved at lune kildevæld holder våger åbne og dermed huser en del sang- og knopsvaner, svømmeænder (bl.a. 70 krikænder og 2 spidsænder) og dykænder (bl.a. 27 lille skalleslugere).
På Revlbuske er især en stubmark, i den østlige del, god og huser i øjeblikket bl.a. 20 sanglærker, 12 bjerglærker, 100 bomlærker og 1 rørspurv.
I det nordligste kildevæld ved Lønnerup Fjord holdt en bjergpiber til som sås under optimale forhold. Den virkede territorial og jagede rundt med en engpiber som rastede samme sted.
Bjergpiber.

I de østlige vejler er der ikke egentlige fuglemængder, men til gengæld et forholdsvis nyt syn i Vejlerne idet en flok på 12 krondyr rastede på Bygholmengen. Krondyr i mængder er som sagt et ret nyt fænomen i Vejlerne. Skrabemærker i buskene langs digerne, talrige spor i sneen og ret hyppige observationer vidner om dette. Flokke på Bygholmengens vidder er tillige et flot syn og de er ganske spændende som græssere i Vejlerne. Måske kan de endda skabe en ny spændende dynamik i rørskovene, men det vil tiden vise.
Ellers bl.a. en adult vandrefalk på Bygholmengen og en overraskende dværgfalk i Han Vejle.Ingen kommentarer:

Send en kommentar