fredag den 31. januar 2014

Vinterbirding

Det sner, det fyger og det blæser og har gjort det temmeligt enerverende gennem de sidste par uger. Det har betydet svære betingelser for at se mange fugle, men til gengæld bliver de nu koncentreret i våger, på foderpladser og i kildevæld.
Det har alligevel betydet en række interessante observationer på det sidste, hvor især 59 bjergpibere den 24. januar i Bygholms Nordlige Rørskov skal fremhæves (heraf var der en flok på hele 50 fugle).
Et kildevæld lang vejen Søndergårds Mark på Hannæs har underholdt med 2 enkeltbekkasiner blandt op til 15 dobbeltbekkasiner og i forgårs tillige en bjergpiber samme sted.
Igår var jeg på tur med Carsten Krog Pedersen til Mønsted, hvor en dværgværling var meldt ud forleden. Carsten og jeg er i gang med en fotobog om Vejlerne og holder hver 14. dag et bogmøde. Det vælger vi indimellem at gøre i felten, hvís der er spændende fugle indenfor rækkevidde og oplevelsen med dværgværlingen blev god.
Finderen var yderst positiv og hjælpsom og det var meget nemt at få set den, godt og længe, i selskab med andre arter samt kaldende.
Der er helt sikkert tale om en han da den er meget smukt brun i både kind, tøjle og øjenbryn. En perfekt måde at "brighten up a dull winterday".
Dværgværling med gråsiskener.
 

Infight!
 

Den meget varmt farvede kind, tøjle og forreste del af øjenbryn viser at der er tale om en han. Bemærk den tydelige øjenring og issestribe.
 

Enkeltbekkasin fra kildevældet langs Søndergårds Mark.
 

Bjergpiber samme sted.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar