torsdag den 15. januar 2015

Våd, vindblæst vinter

Det er en tid hvor stemninger er i højsædet. Tunge hagl- og snebyger, lysende horisonter, silhouetter, skumsprøjt og bølger i håret...
To rådyr...
Det ensomme træ...
Kragefugle på vej ind i haglbyge.
Det er ret fedt, men det føles nu godt at vinden lægger sig, og så er fuglene gode her i Vejlerne. Der er vand overalt og Bygholmengen er næsten vanddækket og i Arup Vejle er øen Melsig næsten helt oversvømmet. De milde temperaturer betyder at der er mange ænder og gæs i området som så danner grundlag for at holde på ørnene og vandrefalkene. Alt i alt føler man sig altså underholdt når man tager ud i landskabet. Jeg glæder mig til den kommende totaltælling, formentlig kommende søndag og mandag.
Igår var en fin dag, hvor turen op ad Øster Landkanal blev krydret med en flot stor tornskade, samt et ret heftigt synsfelt som indeholdte to havørne, en mosehornugle og en adult vandrefalk som lavede udfald mod både ørnene og mosehornuglen. Derudover fik jeg set de to traner som har stået nogle dage i en majsmark ved Lund Fjord.
Bygholmengen p.t.
Stor tornskade langs Øster Landkanal diget.
De to vintertraner ved Lund Fjord.
I tirsdags tog Peter H. Kristensen og jeg nordpå, hvor Hirtshals og Skagen var målene. Det var hyggeligt og vi så nogle udmærkede fugle, men vi producerede ikke rigtigt noget selv. I Hirtshals så vi mange rødstrubede lommer som trak sydvest i stor højde og i store flokke og der var mange ederfugle og rimeligt med måger at tjekke, men vi fandt som sagt ikke rigtigt noget spændende. På P-pladsen ved rådhuset fandt vi, i anden omgang, en toplærke, vel nok Danmarks sjældneste ynglefugl. I Skagen så vi tre bjergpibere og tre skægmejser på Grenen, mens havnen bød på et par kendte gråmåger - en 2K og en 4K.
De her her byboere har sgu altid travlt...
What a stunner!
2K gråmåge, Skagen Havn.
4K gråmåge, Skagen Havn.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar