tirsdag den 25. januar 2011

Beidaihe retro

Sibirisk Jern. Sås kun i perioden 13. marts - 14. april, hvoraf de fleste sås i den første uge.
 Jens Thalund og jeg dækkede, i 1994, en hel forårssæson på det østkinesiske træksted, Beidaihe. Vi var i området i perioden 12. marts – 8. juni og vores resultater var bemærkelsesværdige, da der på det tidspunkt ikke havde været mange der havde forsøgt at dække en hel forårstræksæson. Derudover var vi nogle af de første som havde tilbragt primo juni derude.
Thalund er i øjeblikket ved at shine vores rapport op fra dengang og i den forbindelse er en del af mine billeder scannet ind til brug i rapporten. Nogle af dem kan ses her og de får virkelig noget retro over sig sådan nogle indscannede dias…

Snetraner. 201 sås på forårstræk i perioden 15 - 29. marts. Fandme dyrt!
Forårstrækket bød bl.a. på 5 arter traner heriblandt 201 Snetraner og 248 Japanske Traner, Sibirisk Krikand, 500 pied Harriers på én dag, Stor Skrigeørn, stort træk af Dværgspover, op til 83 Pallas Græshoppesangere, 49 Stribede Græshoppesangere og 5 Store Græshoppesangere på én dag samt hits som Cinnamon – og  Black Bittern, Greater Frigatebird, Tyndnæbbet Måge (første fund for kystKina udenfor Hong Kong), Isabellastenpikker, Grey Bushchat, Streaked Reed Warbler, Middendorfs Grashopper Warbler m.m.

Tyndnæbbet Måge, adult i sommerdragt. Yang Ho, 24. april. Formentlig første fund for kystKina udenfor Hong Kong.

Sibdrossel, Lotus Hills 18. maj.

Per Alström holder hof. I hånden har han en Siberian Bush Warbler.

Streaked Reed Warbler, Legation Point Gully 6. juni. En meget sjælden art som vi registrerede 3 ex af, hvilket er meget bemærkelsesværdigt. Efter sigende har guiden Jesper Hornskov aldrig set den derude, selvom han bor i Beidaihe!

Sibdrossel, Lotus Hills 18. maj.

Stribet Græshoppesanger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar