tirsdag den 11. januar 2011

Havnesæler

Gråsæl, Hanstholm Havn, 10/1 2011.
I forbindelse med mågetjek i Hanstholm fandt jeg denne Gråsæl i Hanstholm Havn. Den opholdte sig i bassinet ved isværket. Spættet Sæl ser man regelmæssigt i havnen, men det er første gang jeg har set Gråsæl hér.
Gråsæl, Hanstholm Havn, 10/1 2011.
I Thyborøn havn lå denne unge Spættede Sæl fint på isen i de inderste havnebassiner. Her var der anslået øvrige 8-10 individer i havnen. En pæn mængde opholdte sig i øvrigt på sandbankerne i den sydlige del af Krik Vig og nordlige del af Nissum Bredning. I alt talte jeg 140 ex.
Spættet Sæl, Thyborøn Havn, 11/1 2011.
Turen idag gik i øvrigt i selskab med Peter Maurus til en række lokaliteter fra Agger i nord til Thorsminde i syd. Det var en tur hvor forårsstemningen var påfaldende, bl.a. pga. en del flokke af Kortnæbbede Gæs, store flokke af Sjaggere og flokke af Ringduer.
Turens højdepunkt var da vi fandt en flok på 45 Laplandsværlinger på vejen ud til Plet Enge, men derudover gav turen bl.a. Vandrefalk (ad.) Agger Tange + 1 2K Bøvling Fjord, 2K Sortstrubet Lom (olieskadet) og Dværgmåge på havet udfor Agger Tange, årets første Vibe ved Langerhuse samt 7 Sortgrå Ryler og 1 2K Kaspisk Måge i Thorsminde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar