søndag den 28. april 2013

Adamsii nyt

Kent Olsen har som ventet lagt billeder ud fra sidste weekends succesfulde Adamsii-tour i Kattegat. Hans gode arbejde med kameraet har nu afsløret at der i stedet for 6 islommer var 8!
Se selv her: http://birdsdk.blogspot.dk/2013/04/the-great-kattegat-adamsii-tour-april.html
De to "nye" fugle blev givetvis bestemt til sortstrubede lommer i felten, men billederne afslører noget andet. Billederne af de to nye fugle er taget ca. 20 minutter efter positionen med tre fugle og lægger dermed blot yderligere til dokumentationen af den koncentration af islommer som vi oplevede og altså stadig en skarp opdeling af de to store arter.
Som man kan læse på indlægget jeg henviser til, ligger islommerne på 8 meters dybde og de hvidnæbbede lommer på 12 meters dybde.
Skipper har foreslået at vi på fremtidige ture prøver at se nærmere på havbunden ved hjælp af et undervandskamera som de har ombord, ligesom han foreslår at vi kan lodde dybden mere nøjagtigt. Det kunne være interessant at prøve.
I øvrigt talte jeg med en af deltagerne på Adamsii-touren fra Gilleleje igår. Deres projekt lykkedes desværre ikke, da der simpelthen var for langt op til området. Således havde det taget ca. 8 timer at sejle derop og derfor fik de blot ca. 20 minutter i området med vores positioner på hvidnæbbet lom. Dem fandt de ingen af, men dog en 2K islom.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar