En af de, foreløbigt, fem kortlagte Sydlige Blåhalse.
Foråret kom for alvor mandag, i sidste uge. Det var fantastisk at være vidne til mængden af årsarter som pludselig bare var der. Svaler, stenpikkere, havterne, fiskeørne, husrødstjert var bare nogle af dem som blev registreret på totaltællingen i sidste uge. Læg dertil yngleaktive rørhøge, paukende rørdrummer, trompeterende traner så man måske kan fornemme den stemning som Vejlerne står for på denne årstid.
Det har i dagene indtil nu været specielt at opleve at fuglene nu bare kommer som om de aldrig har hørt om forsinket forår (det har de nok heller ikke...) og nogle endda pænt tidligt som sortterne og sivsanger i onsdags.
En glæde er det at de sydlige blåhalse er blevet fast inventar. Foreløbigt er det blevet til fem forskellige, med tre på Jernbanedæmningen mellem Lund Fjord og Hanvejle og to ved Tømmerby Fjord.
Derudover holder vi lidt øje med skestorke (op til 23) som spøger på Melsig i Arup Vejle. Svømmeandemæssigt er det en spredt affære. Vejlerne er tørre, hvilket for nogle områders vedkommende, bl.a. skyldes valg som kan diskuteres i forbindelse med forvaltningen. Andre steder skyldes det at der ikke har været mulighed for at holde på vandet kombineret med et meget nedbørsfattigt forår.
Blot 2 klyder på Bygholmengen forleden fortæller meget om tilstanden på dén lokalitet!
Ønsker man at tjekke svømmeænder vil jeg anbefale Kraptårnet, Vesløs Vejle, Tømmerbytårnet og Kogleakssøen, men forvent ikke meget store antal. Eneste pænt repræsenterede er spidsand som endda benytter Selbjerg Vejle, som ellers er en ret utraditionel lokalitet for arten, med størst antal.
Kogleakssøen er ret underholdende med en god hættemågekoloni, pænt med sorthalsede lappedykkere samt op til 5 dværgmåger.
|
Ingen kommentarer:
Send en kommentar